Skip Navigation LinksActualMedia-kamatkalkulator

A kamatkalkulator.hu a Polgári Törvénykönyvben meghatározott kamatszámítási módok szerinti kamatszámításhoz nyújt segítséget.

 

A kamatkalkulátor segíti a jogalkalmazókat, hiszen az esedékessé váló (vagy akár már több éve esedékessé vált) követelés kamattal növelt összegének kiszámítása időigényes feladat. Ezen könnyít a honlap kalkulátora elsősorban könyvelő, adótanácsadó, ügyvéd, bíró vagy cégvezető felhasználóknak.

 

A kamatkalkulator.hu ügyletikamat-kalkulátort, késedelmikamat-kalkulátort és vegyeskamat-kalkulátort tartalmaz.

 

Akkor célszerű az ügyletikamat-kalkulátort használni, ha a kötelezett még nem esett késedelembe, és a jogosult szeretné kiszámítani, hogy a teljesítés napján mennyi összeget (tőke+kamat) kell, hogy részére a kötelezett megfizessen.

 

A késedelmikamat-kalkulátort akkor kell használni, ha a tartozás egyébként kamatmentes tehát nincs kikötve ügyleti kamat, és a kötelezett késedelembe esett.

 

A vegyeskamat-kalkulátor használatára akkor kerül sor, ha a kamattal terhelt pénztartozást a kötelezett nem fizeti vissza az esedékességkor, azaz késedelembe esik. Így egyrészt az esedékesség napjáig ügyleti kamatot, valamint a késedelem idejére késedelmi és ügyleti (azaz vegyes) kamatot kell fizetnie a kötelezettnek.

 

A honlap 2010 májusában indult, és rövid idő alatt elnyerte – többek között – a Magyar Ügyvédi Kamara, valamint a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának szakmai támogatását.

 

Célcsoport

 

- 20-60 éves közötti nők és férfiak jól körülhatárolható szakmai körből

- jogászok (elsősorban ügyvédek)

- könyvelők

- adótanácsadók

- cégvezetők

- követeléskezeléssel foglalkozók (vállalkozások)

 

 

 

Médiaajánlat

Oldalunkon változatos megoldást kínálunk minden megjelenési igényre. Egyedi elképzeléseivel, kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal! ​